Plymouth Staffcar uit 1941

De Plymouth Staffcar is een luxe auto die tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebruikt voor het vervoer van hoge officieren achter het front. Het verschil met de Plymouth en andere legervoertuigen zie je al gelijk aan de rondingen in het koetswerk, diverse accessoires en de lederen bekleding.

De Plymouth heeft een zeer grote instapruimte en bevat veel beenruimte, wat handig is bij een lange trouwjurk. De Plymouth is ook voorzien van verwarming, wat zeer luxe was in die tijd! De Plymouth is waterdicht en is daardoor uitermate geschikt voor het Hollandse weer. Jullie gasten en de mensen op de straat zullen naar binnen willen kijken om te zien wie er in deze zeer unieke trouwauto vervoerd worden. Op de trouwlocatie hoort iedereen jullie al van verre aankomen door het unieke geluid van de sirene in deze prachtige trouwauto.

Heeft de Plymouth DeLuxe Staffcar uw interesse gewekt en wilt u meer weten en/of een reservering plaatsen?

U kunt ook bellen naar: 0623975661

Plymouth Staffcar De geschiedenis achter...

Plymouth Staffcar

Plymouth is in 1928 opgericht door het welbekende automerk Chrysler. In eerste instantie was het de bedoeling dat Plymouth het goedkopere model zou zijn van de Chrysler, maar door de ongekende successen werd het al snel een eigen merk. Chrysler richtte ook in dat jaar het merk DeSoto op voor de middenklasse en daarbij werd ook Dodge overgenomen.


Plymouth werd in de tijd van De Grote Depressie (1929-1939) – een zeer moeilijke tijd – zeer succesvol ten opzichte van haar concurrenten. Dit vanwege de lagere prijzen en luxe comfort. De Chrysler-groep heeft in de Tweede Wereldoorlog veel geproduceerd voor het leger. Chrysler produceerde koelkasten, granaten, vliegtuigonderdelen, munitie, motoren, tanks, militaire vrachtwagens en ambulances, landingsgestellen, en nog veel meer. Hiermee staat Chrysler op de achtste plaats van Amerikaanse bedrijven in de Tweede Wereldoorlog in de waarde van productiecontracten.

Naast al bovenstaand materiaal heeft Chrysler in de begin jaren van de oorlog ook burgerauto’s geproduceerd. Zo produceerde Plymouth de Plymouth P11 in verschillende uitvoeringen. Op de foto’s hiernaast is de Plymouth P11 DeLuxe 4-door Sedan te zien. Van dit type heeft Plymouth 32.336 auto’s gemaakt waarvan er 2.000 stuks voor het Amerikaanse leger bestemd waren.

De Plymouth P11 was een oerdegelijke en luxe auto en werd daarom door het leger vooral gebruikt voor het transport van VIP’s achter het front. Als je goed kijkt naar deze prachtige auto valt je het volgende op: De scharnieren van de achterportieren zitten aan de achterzijde. Op deze manier is er een zeer ruime instap wat extra comfort voor de VIP’s biedt. Aan de bijrijderskant zie je boven de koplamp een sirene, deze is te bedienen met een knop op het dashboard. De topsnelheid is 90 kilometer en het vermogen is 87 pk bij 3.800 toeren. De Plymouth houdt nogal van een slokje benzine, hij rijdt gemiddeld zes kilometer op één liter.

PLYMOUTH STAFFCAR

PLYMOUTH STAFFCAR

135 per uur

prijzen zijn inclusief brandstof, chauffeur, onbeperkt kilometers en belasting.

 • Staffcar uit 1941
 • Maximaal 3 personen
 • Meer dan 5 uur: €125 p/u

februari 1942 

Omdat Amerika na de vernietigende aanval op Pearl Harbor (07-12-1941) de oorlog verklaarde en miljoenen soldaten de strijd aan zouden gaan, moest er heel veel oorlogsmateriaal geproduceerd worden. De overheid besloot daarom vanaf februari 1942 de productie van bedrijfsvrachtwagens, auto-onderdelen en burgerauto’s te verbieden.

Alle middelen die de auto-industrie gebruikte, zoals mankrachten, productiefabrieken en grondstoffen, werd vanaf toen ingezet om al het oorlogsmateriaal te produceren. Voor Plymouth betekende dit dat er geen nieuwe auto’s meer zijn gemaakt tussen februari 1942 en oktober 1945.

De gevolgen

Voor de burgers had de oorlog – naast het feit dat ze ruim vier jaar geen nieuwe auto’s konden kopen – ook een aantal verregaande gevolgen voor het rijden met de auto. Zo was door de overheid vanwege het rubber tekort bij wet bepaald dat een autobezitter niet meer dan vijf banden mocht bezitten. Per week mocht een autobezitter maar 3 gallons (11,35 liter) brandstof tanken. Daarbij werd ook de maximale snelheid op de wegen bijgesteld naar de zogenaamde ‘Victory speed limit’ snelheid van 35 miles per uur (56,3 km).

Kortom de Plymouth P11 is een auto welke bedoeld was voor de (luxe) civiele markt, maar ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door het Amerikaanse leger voor het vervoer van VIP’s.

 

Andere trouwauto's Onze andere trouwauto's

NEKAF JEEP

NEKAF JEEP

130 per uur

prijzen zijn inclusief brandstof, chauffeur, onbeperkt kilometers en belasting.

 • Jeep uit 1956
 • Maximaal 3 personen
 • Meer dan 5 uur: €120 p/u
GMC TRUCK

GMC TRUCK

150 per uur

prijzen zijn inclusief brandstof, chauffeur, onbeperkt kilometers en belasting.

 • GMC truck uit 1942-1944
 • Maximaal 9 personen
 • Meer dan 5 uur: €135 p/u
Willys Jeep

Willys Jeep

135 per uur

prijzen zijn inclusief brandstof, chauffeur, onbeperkt kilometers en belasting.

 • Jeep uit 1942
 • Maximaal 3 personen
 • Meer dan 5 uur: €125 p/u
.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 1px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; } #cata_button_lp7dbf1trp.cata-button{}#cata_button_lp7dbf1trp.cata-button .cata-btn{color: #ffffff; background-color:#475631}#cata_button_lp7dbf1trp.cata-button .cata-btn:hover{color: #ffffff; background-color:#475631} #cata_button_bcd9sbb5pz.cata-button{}#cata_button_bcd9sbb5pz.cata-button .cata-btn{color: #ffffff; background-color:#475631}#cata_button_bcd9sbb5pz.cata-button .cata-btn:hover{color: #ffffff; background-color:#475631} #cata_pricetable_b1b3xwbumr .ptable-content{ background-color: #ffffff; } #cata_button_g3cn1nnioa.cata-button{}#cata_button_g3cn1nnioa.cata-button .cata-btn{color: #1A1A1A; background-color:transparent}#cata_button_g3cn1nnioa.cata-button .cata-btn:hover{color: #FFFFFF; background-color:#e49497} #cata_button_30azrnoaqx.cata-button{}#cata_button_30azrnoaqx.cata-button .cata-btn{color: #ffffff; background-color:#475631}#cata_button_30azrnoaqx.cata-button .cata-btn:hover{color: #ffffff; background-color:#475631} #cata_pricetable_aoy2vfresd .ptable-content{ background-color: #ffffff; } #cata_button_n5ge9tpved.cata-button{}#cata_button_n5ge9tpved.cata-button .cata-btn{color: #1A1A1A; background-color:transparent}#cata_button_n5ge9tpved.cata-button .cata-btn:hover{color: #FFFFFF; background-color:#e49497} #cata_pricetable_ezmhk1lipl .ptable-content{ background-color: #ffffff; } #cata_button_an4vvtn1fj.cata-button{}#cata_button_an4vvtn1fj.cata-button .cata-btn{color: #1A1A1A; background-color:transparent}#cata_button_an4vvtn1fj.cata-button .cata-btn:hover{color: #FFFFFF; background-color:#e49497} #cata_pricetable_pgvgxqs817 .ptable-content{ background-color: #ffffff; } #cata_button_9bil1t65i9.cata-button{}#cata_button_9bil1t65i9.cata-button .cata-btn{color: #1A1A1A; background-color:transparent}#cata_button_9bil1t65i9.cata-button .cata-btn:hover{color: #FFFFFF; background-color:#e49497}
Stuur een Whatsapp whatsapp